miércoles, 23 de enero de 2008

energia solar

avui parlare sobre l'anergia solar:




Definició
Energia radiant produïda pel Sol com a resultat de reaccions nuclears de fusió. Arriba a la Terra a través de l'espai en quants (paquets) d'energia anomenats fotons, que interactuen amb l'atmosfera i la superfície terrestre.

Tipus
Renovable: es pot fer servir sense perill que s'acabi.Alternativa: tradicionalment no s'ha utilitzat.Neta: per a fer-la servir no contaminem res del nostre



Inconvenients
La radiació arriba de manera dispersa i inconstant a la superfície terrestre.
No és emmagatzemable, per això cal transformar-la en el moment que arriba en energia tèrmica o elèctrica.
És una energia molt dispersa i de baixa densitat energètica (màxims d'1 kW/m2 ); per tant, per a la seva captació es necessiten grans superfícies.
És necessària una inversió inicial elevada donat que els sistemes de captació encara són relativament cars.




Planta generadora d'energia solar tèrmica
Les plaques o col·lectors utilitzen l'energia del sol per escalfar un fluid portador que, a la seva vegada, proporciona calor utilitzable en una casa. El fluid portador, aigua en aquest cas, surt a través de tubs de coure del col·lector solar i durant el procés absorbeix una part de l'energia solar. Després es mou fins a un intercanviador de calor on escalfa l'aigua que s'utilitzarà per la casa. A l'últim, una bomba porta el fluid fins al col·lector solar per repetir el cicle.

No hay comentarios: