viernes, 18 de enero de 2008

Magia





La Màgia son les arts o ciències ocultes amb el que es pretén produir resultats contraris a les lleis naturals conegudes contant amb certs actes o paraules, o
be amb intervencions de sers màgics


Aquí teniu diferents tipus de màgia amb la seva explicació:


Màgia blanca

La màgia està considerada un art ocult que pretén produir efectes a partir d'elements sobrenaturals o de la natura. Hi ha una variant anomenada il·lusionisme, que es fonamenta en l'ús explícit de trucs i sovint en un llenguatge teatral.
El terme màgia ve de "magi", un dels elements religiosos de Babilònia relacionat amb els conjurs, herbes medecinals i sortilegis
Les religions monoteistes perseguien la màgia per pagana i perquè anava contra els designis divins , ja que només Déu podia alterar la natura. Per això es va produir una persecució d'endevins, bruixes i suposats mags.



Il·lusionisme

L'il·lusionisme, també anomenat màgia o prestidigitació, és l'art d'entretenir al públic mitjançant il·lusions misterioses i sorprenents, que creen en el públic la percepció que s'ha produït quelcom impossible, talment com si l'artista tingués poders màgics o sobrenaturals.
La il·lusió que crea un mag és espectacle, però per crear-la es necessiten unes habilitats i moltes hores de pràctica. Si se sap el truc, es perd tota la màgia i ja no té gràcia. La il·lusió, però, és creada utilitzant tan sols mètodes naturals. Els practicants d'aquest art misteriós poden ser anomenats mags, prestidigitadors o il·lusionistes. Artistes en altres mitjans com ara el teatre, cinema, dansa, i arts visuals, treballen cada cop més utilitzant mètodes similars, però no donen un èmfasi tan marcat a aquestes tècniques, que consideren secundàries a l'objectiu de crear una actuació cultural.


Màgia negre o també bruixeria.

La bruixeria és segons els creients, el poder malèfic exercit per qui se suposa que té un pacte amb el diable. La bruixeria és considerada una qualitat innata dels qui hom suposa que la posseeixen.
Les dones que la practiquen són anomenades bruixes, i els homes, bruixots.
Una bruixa o bruixot és una persona que es dedica a la bruixeria o a certs tipus de màgia. Tot i que, avui en dia, hi ha persones que s'autoqualifiquen de bruixes o bruixots en un sentit positiu del terme, històricament les bruixes, reals o imaginàries, han estat fortament perseguides, acusades de pactes amb el dimoni i de tota classe de maldats. A l'Edat Mitjana, moltes dones van acabar cremades acusades de ser bruixes.

No hay comentarios: